Error message

Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /var/www/html/vhosts/bilmer/includes/common.inc).

BİLMER Modeli için İhtiyaç Analizi Çalışmaları

Bilim merkezlerinde ögrenme anketlerinden “Eğitmen, Yönetici ve Ögretmen Anket”lerinin geliştirilme süreci yaklaşık 5 ay (Mayıs-Eylül 2015) sürdü. Bu süreç içerisinde, proje ekibi her hafta düzenli olarak bir araya geldi ve anketlerin geliştirilmesine katkıda bulundu.

Yine bu süreçte, ülkemizdeki bilim müze ve merkezlerindeki eğitmenlerin statüsü, rolleri, eğitim durumları ve eğitim ihtiyaçlarını tespit etmeye yönelik geliştirilecek olan “Eğitmen ve Yönetici Anketi” için aşağıda adı geçen merkezlere belirtilen tarihlerde ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretler sırasında bilim merkezlerinin işlevi ve yapısının incelenmesinin yanı sıra merkezlerin yöneticileri ve orada çalısan eğitmenler ile görüşmeler yapıldı. Yapılan bu ziyaretler sonrasında,  proje ekibi tekrar bir araya gelerek anketlerin son şeklini verdi.

Eskisehir Bilim Deney       Merkezi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi

Feza Gürsey Bilim Merkezi

Konya Bilim Merkezi

25.06.2015

26-27.06.2015

03.07.2015

12-13.08.2015

Aynı zamanda, Türkiye’deki bilim müzesi ve merkezlerine sınıf gezisi düzenleyen (ya da düzenlemek isteyen) ortaokul ve lise fen alanı ögretmenlerinin statüsü, rolleri, eğitim durumları ve eğitim ihtiyaçlarını tespit etmeye yönelik ilgili literatür göz önünde tutularak proje ekibi tarafından “Öğretmen Anketi” geliştirildi. “Ögretmen Anketi”nin geçerliliğini artırmak amacıyla, anketimiz proje dışından bu alanda uzman olan üçü ODTÜ, biri Hacettepe ve biri Gazi üniversitesinden olmak üzere toplam beş öğretim üyesi tarafından değerlendirildi.